miercuri, 21 noiembrie 2012

gelatină

    Din aceeași familie ca și cocktailului Martini american care pot să nu conțină nici un strop de Martini, am descoperit în blogosferă că există și rețete de „gelatină” care nu conțin nici măcar un strop de... gelatină. Dacă în terminologia gastronomică românească nu ar exista pelteaua și jeleul, autoarea ar mai avea o scuză, așa însă, pare evident că rețeta este tradusă din engleză (unde jelly poate însemna oricare dintre cele trei tipuri de dulciuri cu suc de fructe menționate).

    E adevărat că de mic copil (cred că aveam vreo șase ani) am descoperit că gospodinele au un „talent” deosebit să lucreze după ureche: prietenele mamei (gospodine cu state vechi) spuneau sticlelor de 0,75L „sticle trei litri” (greșeala evidentă fiind litri în loc de litre), încît prima oară eram nerăbdător să văd uriașa sticlă!

Niciun comentariu: